IMG_5069

Ez úgy működik, hogy dzsemfixezek. 🙂
Persze ha időm és kedvem engedi, akkor simán főzöm órákig, de az az igazság, hogy így nekünk nagyon tökéletes és hamar megvan.
A dzsemfixen levő utasításokat követem és általában a barackhoz 3:1-es dzsemfixet használok. Azaz 3 rész gyümölcs, 1 rész cukor.
A gyümölcsöt egy fazékban odateszem főni. Persze kimagozva, megmosva, lemérve.
Ahogy puhul, öntök hozzá cukrot. Amikor már fainul puha, akkor átmegyek rajta botmixerrel és visszateszem a tűzre.
Visszaforralom, majd hozzáadom a kg mennyiségnek megfelelő mennyiségű dzsemfixet, elkeverem és felforralom, majd hagyom még pár percig forrni, hogy a zselatin megtegye a hatását.
Steril üvegekbe töltöm még forrón, lezárom és fejjel lefelé állítom őket 5 percre. Vákuum keletkezik és mehetnek is a polcra.
Finooooom! 🙂

 

Print Friendly, PDF & Email