Imádunk bográcsozni. Tegnap is hódoltunk neki és rittyentettünk egy kis felturbózott pörköltet. 🙂

Pörkölt tuningolva

Tarhonyás húsnak indult, majd hamar átcsapott valami másba. Az jutott eszembe, hogy ilyen formán hátha a gyerekekbe tudok tuszkolni némi zöldséget úgy, hogy észre sem veszik. és jelentem sikerült. 🙂
Nem mellesleg nagyon finom lett az egész!

2 nagy szelet szalonna felkockázva
1 szál füstölt parasztkolbász feldarabolva
5 fej hagyma (vörös és lila) aprítva
3 fej fokhagyma aprítva
só, bors, őrölt kömény, pirospaprika, édes anna, ételízesítő
1 kg sertéscomb kockázva
2 marék zöldhüvelyű zöldbab tisztítva, aprítva
3 nagyobb krumpli tisztítva, kockázva
1 kisebb cukkini tisztítva, kockázva
1-2 nagyobb paprika vékonyra csíkozva
5-6 paradicsom felkockázva (csuma mentesítve)

A bográcsban a szalonnából kisütjük a zsírját, majd kivesszük a megsült szalonna kockákat.
Beleöntjük a hagymát és megdinszteljük. Óvatosan sózzuk, mert a szalonna is sós.
Közben ha szükséges pici vizet löttyintünk hozzá.
A vége felé hozzákotorjuk a fokhagymát is.
Mehet bele a paprika, paradicsom és ahogy összeesett elkészítjük az alapot.
Sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával szórjuk, felöntjük pici vízzel és beleforgatjuk a húst.
Ételízesítővel, köménnyel és édes annával ízesítjük.
Amikor a hús félig megpuhult, beletehetjük a cukkini kockákat és a zöldbabot. Végülis a krumplit is, nem baj, ha szétfő.
Ne öntsünk rá sok vizet, csak amennyi elfedi.
Nekünk szépen pont beforrt annyira, hogy jó szaftja legyen, mire minden megpuhult.

Tarhonyával tálaljuk.

IMG_0572

Egyéb bográcsos kaják a blogon:

CHILIS BAB

SLAMBUC

PALÓCGULYÁS

JÓKAI BABLEVES

GULYÁSLEVES

HAGYMÁS, BOROS BAB

Csatlakozz hozzám a Facebookon is! 🙂

ddddd

Print Friendly, PDF & Email