IMG_0174Kaptam apu barátnőjétől Karácsonykor egy fél liter csodát. 😀 Eddig is tudtam, hogy szeretem a Baileyst és az első verziója, amit készítettem  is hét nyelven beszélt (pláne én utána), de ez….könnyű elkészíteni és szinte azonnal fogyasztható.
Megkaptam Ildikótól a receptet, amit most meg is osztok Veletek, hátha valaki szeretné elkészíteni még idén. 😉
Szilveszteri finomságnak sem utolsó! 😉

Igazán egyszerű és közel 2 liter piát kapunk:

1/2 liter rum (barna vagy fehér)40 gr vaníliás cukor
4 tubus cukrozott sűrített tej (vagy háziból 680 gramm)
2 dl fekete kávé
6 dl állati habtejszín (zacskós pl.)

Ezt mind mind összekeverjük elektromos habverővel kicsikét, majd üvegekbe töltjük. Azonnal is fogyaszthatjuk, de ha kicsit hűtőbe tesszük még jobb!

Én fehér rumból készítettem, és csak két tubus sűrített tejet vettem, a maradékot pótoltam 4% zsírtartalmú sűrített tejjel. A habtejszín szintén cukrozatlan, ezekből kifolyólag olyan 10-15 dkg porcukrot is kevertem még bele. Így lett számomra megfelelő.

Mamám is kapott fél litert, felhívott milyen finom! 🙂 Olyan aranyos! 🙂 Meg aztán másik 7 dl már el is fogyott, pedig 5-kor lett kész. Nos, szó mi szó nem éppen fogyókúrás itóka, de kit érdekel ez ünnepekkor???? 😀 😛

 

És van még Zöld dió likőr, aminek az elkészítése bár még nincs is a blogon, nekiállni nem is tudnál jövő június előtt. ;)

További képeket a Facebookon a Baileys vol.2. című albumban találsz.

Print Friendly, PDF & Email