Már van egy tojáslikőr recept a blogon, ami egyébként nagyon finom. De már több, mint egy éve el van mentve egy másik is, amit ITT találtam és ki kellett próbálnom. A mostani Húsvét erre tökéletes alkalomnak bizonyult, hát elkészült. 🙂

Íme a recept:

Hozzávalók:
450 gramm cukor
150 ml víz
250 ml tiszta szesz
250 ml tej
fél vaníliarúd kikapart magja
5 tojás

150 ml vízbe teszünk 450 gramm cukrot. Cukorszirupot főzünk. Próbaként beleteszünk egy villát, kiemeljük és egy pohár vízbe ejtjük róla a cseppet. Ha a csepp azonnal szétoszlik, akkor még nincsen készen, ha viszont egyben marad, akkor jó. Vigyázzunk ne főzzük túl! Ha mégis megtörténik, akkor teszünk hozzá egy kis vizet és újrakezdjük.

Ezután egy mixerrel állandóan kevergetve lehűtjük. Mikor langyos, akkor egyenként belekeverjük a tojásokat. (Mi úgy szoktuk hűteni, hogy a mosdóba eresztünk hideg vizet és abba állítjuk bele a lábost. Közben pedig keverjük.)

Itt már majdnem készen van.

Ezután a 250 ml zsíros tejet öntjük hozzá, majd a legvégén az alkoholt. A tejet is és az alkoholt is vékony sugárban locsoljuk rá. A mixerrel pedig jól elkeverjük.

Amikor készen vagyunk, akkor leszűrjük és mehet is az üvegekbe.

Anita szerint:

Csak a cukorszirupra kell nagyon odafigyelni. Ha elrontottuk és szétválik a likőr, akkor is meg lehet inni, csak összerázzuk, persze így nem tökéletes. A receptben leírom pontosan mire kell figyelni közben.

Hát nekem sikerült nem teljesen kivárnom a cukorszirup elkészülését (azért sokat segített volna, ha le van írva hány fokos legyen a szirup, de legközelebb megmérem). 🙂
Azért finom, csak össze kell rázni. 🙂

Egyébként pedig mától nem vagyok. Pestre utaztam apával, ő iskolába megy én pedig lébecolni és a Chefparade csokiműhelyébe trüffelt készíteni.
Megjegyzem: viszem magammal a 4.-én éjjel zárult játékosok listáját, az eredményeket, mindent és előkészítem a sorsolást, hogy mikor haza jövünk, tudjunk is sorsolni. 🙂 Már alig várom! Szóval netem nem lesz, de fogyasszátok egészséggel a naponta megjelenő bejegyzéseimet! 🙂
Pusziiiiiiiiii

Print Friendly, PDF & Email