És akkor íme a rejtély, hogy mi is van a bocis tejes üvegben éppen…házi Bailey’s. Mostmár nyugodtan elárulhatom, hiszen karácsonyi ajándéknak szántam, természetesen nem ebben a formájában, hanem szépen üvegekbe töltve.
Egy aranyos sztori is kapcsolódik hozzá.
Már 1 hónapja rákészültem az elkészítésére. Anyukám és anyósom szereti ezeket a likőröket, elsősorban nekik szántam. 22-én készítettem el és mikor már az utolsó fázisnál tartottam lejött anyukám és nagy vigyorral elkezdte ecsetelni, hogy megtalálta a házi Bailey’s receptjét és milyen jó, majd megcsinálja stb. Én meg póker arccal még meg is kérdeztem tőle, hogyan készül, mindeközben pedig épp öntöttem hozzá a whiskeyt. 🙂
Így legalább tudtam ez az ajándék már biztosan célba talált! 🙂
A szép kis üvegek is már hetek óta várakoztak a szekrényben.
A recept a következő: ITT találtam és nagyon meg is örültem neki.

Hozzávalók:
2 tubus sűrített tej
2 cs vaníliás cukor
4 ek cukor
5 dl tejszín
4 dl whiskey

1. A cukrot karamellizáljuk, félrehúzzuk és beleöntjük a tejszínt, majd visszatesszük a tűzhelyre és addig kevergetjük, míg teljesen felolvad a karamellizált cukor.
2. Ha felolvadt, beleöntjük a vaníliás cukrot és a sűrített tejet és együtt is melegítjük még pár percig, majd levesszük a tűzhelyről és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, akkor adjuk hozzá a whiskeyt. Hűtőben tároljuk.
Az íze tökéletesen hasonlít a Bailey’s-re, szerintem nagyon nagyon finom. Terjengenek a neten rumos verziók is, de a whiskeys szerintem jobb. (Bár a rumosat még nem próbáltam.)
Mindenki próbálja ki, nagyon finom!!!!

Print Friendly, PDF & Email