Ildi nagyon jól kitalálta ezt a desszertet. Nem is tudom, már hányszor nekirugaszkodtam az elkészítésének, de vagy a palacsinta fogyott el, mire készen lett a tejberizs, vagy fordítva. Most viszont direkt eldugtam az elkészült hozzávalókat, hogy megvalósíthassam a sushicsintát. 🙂
Na tehát. Kakaós palacsintákat sütünk. Ezt nem részletezem, ebben a receptben a liszt egy részét cseréljétek ki cukrozatlan kakaóporra.
Ha tojás nélkül szeretnénk palacsintát sütni, arra is van megoldásom ITT.
A tejberizs receptjét már szintén megosztottam veletek. Tuti receptem van hozzá, imádni fogjátok, ITT találjátok.
Ahogy a rizs összeállt, kihűlt kezdhetjük a makik készítését.
Egy (a képen látható) tányéralátétre terítünk egy palacsintát. Vizes kézzel ellapogatunk rajta némi tejberizst az alábbi módon:
Majd teszünk rá gyümölcsöt. Amilyet szeretnénk. nekem csak meggy volt itthon, az is még fagyasztva.A palacsinta felső részét levágjuk, majd szorosan feltekerjük a palacsintát. Ehhez a sushinál szerintem részletesebben leírom a folyamatot.Tegyük 1-2 órára a rudakat hűtőbe, aztán szeletelhetjük.
Egy tekercset 6 felé vágunk, majd a talpaikra fordítva tálaljuk. Készíthetünk hozzá csokiszószt is, mintha az lenne a szójaszósz. 🙂
Olyan kis cukik. Szerintem egy bulira is nagyon csinos kis desszert lehet belőle.