Mindenképpen formabontóbb, mint hagyományos krémes társa.

Hozzávalók

1 tekercs leveles tészta 230g

A krémhez:
1 tojás
60 gr cukor vanillin
10 gr liszt
200 ml tej
30 gr vaj
200 gr cukrozott tejszín

Díszíteni:
szeletelt mandula (kb. 70g) – opcionális, nálam kókuszreszelék

Elkészítés

A leveles tésztát kiterítjük és egy késsel vagy pizza vágóval 18 csíkot vágunk belőle. Ezeket sütőpapírral fedett tepsire rakosgatjuk, majd 200 fokos sütőben tepsinként 10 perc alatt készre sütjük.

A krémhez egy lábasban simára keverjük a tojást a cukorral, vaníliával és a liszttel, majd felöntjük tejjel és alacsony hőfokon folyamatosan kevergetve besűrítjük.
Amikor szépen besűrűsödött elzárjuk alatta a hőt, majd elkeverjük benne a vajat. Átöntjük egy tálba, lefedjük celofánnal és hagyjuk kihűlni.
Ha teljesen kihűlt a krém alap, akkor elkezdjük a tejszínt habosítani. Amikor már keményedik apránként belekeverjük a krémalapot is. Stabil habot készítsünk.

Ezután jöhet az építkezés

Egy sütőpapír felénk eső részére kenünk egy kb 1,5-2 cm vastagon krémet picivel hosszabban, mint amekkorák a kisült tésztáink hossza.

Rárakunk 6 rudacska tésztát. Ezt ismét megkenjük krémmel úgy, hogy elfedje kellemesen a tészta rudakat, majd ismét kerül rá 5 rudacska.

Ismét krém, majd 4 rudacska, krém és ha van még elegendő krémünk és nem mértük el az adagolását, akkor még egy 3 rudacskás szintet rátehetünk. Arra figyeljünk, hogy teljesen körbe tudjuk krémmel kenni a süteményt. Ezután óvatosan betekerjük a sütőpapírba az egészet és hűtőbe tesszük legalább 6 órára. Ezután kicsomagoljuk és kókuszreszelékkel vagy pirított mandula szeletekkel díszítve tálaljuk.

Ezt mindenki meg tudja csinálni

Bár nem összehasonlítható a hagyományos, sokunk által szeretett krémessel, mégis egy könnyebben kivitelezhető alternatíva lehet olyanok számára, akik nem annyira jártasak a konyhában. Ezt tényleg bárki eltudja készíteni!

Próbáld ki te is! 🙂
Jó étvágyat!

Forrás, videós segítség ITT.

Print Friendly, PDF & Email