Mondanám, hogy az első vegán recept az oldalon, de nem. VISZONT! Annyira durván finom, hogy függővé tesz! Ráadásul rettentő gyorsan elkészül és nagyon laktat! Mi kellhet még? Mondjuk mellé egy pohár jó hideg sör! 😉

2 darabhoz

1 fej hagyma apróra vágva
2 gerezd fokhagyma apróra vágva
1 szál sárgarépa apróra vágva
1 darab kidney bab konzerv
1 ek paradicsom paszta vagy ketchup ha csak ezért nem szeretnél kibontani pasztát
1 tk őrölt római kömény
1 tk pirospaprika
1 tk oregano
1/2 tk chili pehely

1-2 dl sör
2 db tortilla lap
pár darab tortilla chips (ha van)
saláta
paradicsom

Mártogatóshoz ha épp nincs kéznél némi kész guacamole…

1 kis pohár tejföl
kevés víz ha túl sűrű lenne a tejföl
1 csomag tzatziki por
kapor, só
fél lime leve
apróra vágott uborka
és még ehhez is mehet pár darab tortilla chips

Kevés olajon a hagymát és a répát megfuttatjuk.
Mehetnek rá a fűszerek, ketchupés egy kis sör. Beleöntjük a babot, nagy lángon löttyintünk még sört hozzá, majd amikor elfőtte a levét kész is.


Egy tortilla lapra salátát teszünk, mehet rá kevés kockázott paradicsom.


Erre kanalazzuk a babos ragu felét és koronázzuk meg (ha van) pár darab ropogós tortilla chipssel.


A két oldalát először hajtsuk be, majd a lehető legszorosabban tekerjük fel a tortillát.


Én kontakt grillen sütöttem rá mindkét oldalára, de a babos serpenyőbe visszatébe is tökéletesen megpirítható az alja és a teteje.

Amíg hűl összedobjuk a mártogatóst. Gyakorlatilag mindent egybe keverünk és mehetünk is. 🙂

Félbevágjuk a burritot, majd a szószba mártva már burkolhatjuk is. Még mellé a sajtos tortilla chipset is rágcsálhatjuk, úgy lesz ám csak igazi ízorgia! 😉
Egyébként kedv és hűtő tartalom szerint variálható a dolog, a mártogatós hirtelen jött ötlet vezérelte volt, nyugodtan kísérletezzetek a hozzávalókkal, nem hiszem, hogy bármivel eltudnátok rontani! 😉

Nem csak jól néz ki, hanem brutálisan finom is! 🙂 Gyorsan megírtam ezt a posztot, de olyan szinten összefutott a nyál a számban, hogy … megyek és csinálok egyet gyorsan.

Jó étvágyat!

Print Friendly, PDF & Email