A palacsintát minden formában nagyon szeretjük. Nagyon tetszenek ezek a főleg távol-keleten készült habosabb verziók is, ezért amikor instán szembejött velem gondoltam uccu neki, tegyünk egy próbát.
Elsőre sokalltam a sütőpor és a fehérje együttes mennyiségét, de kell ennyi, hogy szépen megemelje ezt a tömeget.

Próbáljátok ki, szerintem megéri!

4 bögre liszt
4 ek sütőpor
4 bögre meleg tej
3/4 bögre olvasztott vaj
3 tojássárgája
4 tojásfehérje

A lisztet keverjük össze a sütőporral.
Verjük kemény habbá a 4 tojásfehérjét.
A meleg tejet a vajjal és a 3 tojássárgájával keverjük egyneműre, majd forgassuk össze a lisztes alappal.

Óvatosan beleforgatjuk a fehérje habot is.
A legkisebb serpenyőmben sütöttem (kb 20 cm átmérőjű).
Teszünk bele egy nagyobb adag tésztát, majd lefedjük és kis lángon fedő alatt sütjük.
Fogpiszkálót szúrunk a közepébe, hogy ellenőrizzük átsült-e, ha tisztán húzzuk ki belőle akkor átsült, kicsúsztathatjuk tányérra.

Egymásra halmozhatjuk őket, mint a csúsztatott palacsintákat, csokival vagy juharsziruppal csurgatva fogyasszuk.

Többféle palacsinta receptet is találsz az oldalon! 😉

Jó étvágyat!

Print Friendly, PDF & Email