Ez sem most készült és sajnos ezen a kéepn kívül nem is találom a többit róla. De ígérem, hogy amint megtalálom, hozom! 😉

Mindazonáltal készítsétek el, mert annyira finom a brownie a citromkrémmel, hogy elmondani nem tudom. Mi pl. nem igazán szeretjük a tojásfehérjehabot, de így megettük, mert nagyon jó kis triót alkotnak így hármasban! 🙂

Hozzávalók 10-12 szelethez:

Browniehoz:
75 g étcsokoládé
80 g vaj
165 g cukor
2 db tojás
60 g finomliszt
20 g kakaópor

Citromkrémhez:
1,5 dl citromlé
200 g cukor
3 db tojás
160 g vaj
2 lapzselatin

Habhoz:
90 g tojásfehérje
180 g cukor

A tésztához a vajat és a csokit gőz fölött olvasszuk össze.
A tojásokat és a cukrot verjük fehéredésig, majd adjuk hozzá a lisztet és a kakaót és keverjük jól össze.
Végül adjuk hozzá az olvasztott coskit.
Öntsük a tésztát egy 20 cm átmérőjű tortaformába, majd 180 fokra előmelegített sütőben süssük 20 percig.
A sütőből kivéve hűtsük ki a brownie-t, majd tegyük rá vissza a tortakarikát.
A krémhez a lapzselatint áztassuk be hideg vízbe.
A citromlevet, tojást és cukrot keverjük simára, majd főzzük sűrűre. Én ezután leszűrtem.
Miután levettük a tűzről, adjuk hozzá a vajat és a kinyomkodott zselatin lapokat és keverjük simára.
Ezt a citromkrémet kenjük a brownie tetejére. Tegyük hűtőbe egy éjszakára.
Másnap óvatosan vegyük le róla a karikát.
A tojásfehérjét a cukorral gőz fölött verjük kemény habbá.
Akkor jó ha elválik az edénytől. Lapátoljuk a krém tetejére és egy kanál homorú felével képezzünk csúcsokat a habból.
Egy szakácsfáklyával adjunk a habnak egy kis színt.

Print Friendly, PDF & Email