Megláttam és beleszerettem! Röviden ennyi!

Konyhafőnök…azt hiszem 9.évad. A versenyzőknek gyosa (dzsosza) batyukat kellett készíteni. Nekem természetesen fogalmam sem volt arról mi fán terem ez a cucc, de ahogy néztem mik készülnek rendesen megkívántam. Egyből felcsaptam a netet és a legmegbízhatóbb oldalra dobott egyből a gugli: a Street Kitchen-re. 🙂

Mivel nem tűnt bonyolultnak és majdnem minden volt is itthon, nekiálltam másnap. Lusta voltam kínai kelt meg póréhagymát venni, így a zöldek teljes seregét majdnem kihagyva megtörtént a próbasütés/főzés/párolás. 🙂 Nyilván nem lett olyan, mint Timi verziója, de elsőre nem is lett rossz. Sikerült kivitelezni, aminek nagyon örültem. 🙂 Nekem nagyon bejött az íze, az állaga, minden, így valószínűleg újra fogom készíteni hamarosan…most, hogy így szembe jött velem a fotóim közt! 😀

Tésztához:
20 dkg liszt
1,2 dl langyos víz
1 tk só

Töltelékhez:
30 dkg darált hús (sertés)
fél szál póréhagyma (nálam ez kimaradt)
negyed fej kínai kel (ha nincs, kelkáposzta is jó helyette, de nálam ez is kimaradt 😀 )
friss koriander
2 gerezd fokhagyma
1 púpozott tk reszelt gyömbér
só, bors
2 ek szójaszósz

Mártogatóshoz:
1,5 dl szójaszósz
friss koriander
1 tk rizsecet
1 tk reszelt gyömbér
chilipehely ízlés szerint
1 gerezd reszelt fokhagyma

A tésztához a lisztet elkeverjük a sóval, majd fokozatosan hozzáadjuk a vizet és sima tésztát gyúrunk belőle. Fél órára folpackba csomagolva betesszük a hűtőbe pihenni.

A töltelékhez mindent nagyon kicsire felaprítunk és összekeverünk.

A tésztát 20 egyenlő részre osztjuk. Kigombócoljuk őket, majd kis körökké nyújtjuk mindegyiket.

Mindegyik közepébe kb. egy evőkanálnyi tölteléket teszünk. A szélét finoman bevizezzük, majd összefogjuk a tésztát középen és fodrosan összenyomjuk.

Ilyen cukker kis batyuk lesznek:

Egy nagy serpenyőben kb. 2 ek olajat hevítünk, belerakosgatjuk a batyukat és hagyjuk hogy szépen megpiruljon az aljuk. Ha szép aranybarna lett, akkor felöntjük kb 1,5 dl vízzel és azonnal lefedjük az egészet. Hagyjuk 8-10 percet párolódni.

A mártogatóshoz is mindent csak össze kell kutyulni és készen is van.

Lehet, hogy furának tűnik, de annyira megfogott, hogy muszáj voltam kipróbálni! És azt kell mondanom, hogy nekem nagyon bejött! Mind az elkészítése, hiszen mindent csak össze kell keverni, mind az íze. Egyébként is hajlunk az ázsisi ételek felé, így nekünk bejön a szójaszószos íz, remélem Nektek is tetszeni fog!

 

 

 

Tudom, hogy olyan kicsit furinak tűnik, de higyjétek el, nagyon fincsi! 🙂

Tesztelésre fel! 😉

Print Friendly, PDF & Email