Kevésbé lett sárgás a szaftja, de nem a színe teszi a csirkét. Ahhoz képest, hogy mennyire gyorsan elkészíthető és egyébként szeretjük is, nagyon ritkán készítem. Nem is értem, miért!?

Jöjjön egy 30 perc alatt elkészíthető vacsi ötlet, figyeljetek:

Igaz ennek a fogyasztásától én most eltekintettem, hiszen elég kalóriadús, de attól még kóstoltam! 😉 Imádom az ízét!

Hozzávalók:

kevés zsiradék
1 kisebb fej hagyma
fél kg csirkemell
só, bors
1-2 ek méz
2-3 ek mustár
2 ek Worchester szósz
400 ml tejszín
50 gr teavaj

Egy serpenyőben elkezdjük az olajat hevíteni. A hagymát ketté vágjuk, majd felszeleteljük és megdinszteljük a zsiradékban. Karamellizáljuk meg rendesen, úgy lesz igazán finom!
Hozzáadjuk a kockázott csirkemellet és kissé megpirítjuk. Nagy hővel dolgozzunk, had süljön picit.
Amikor kifehéredett mindenhol és nagyjából a lé is lefőtt róla, sózzuk, borsozzuk, tegyük rá a mézet, mustárt, szószt és forgassuk alaposan össze.
Öntsük föl a tejszínnel és hagyjuk rotyogni 1-2 percig.
Ezután olvasszunk fel benne egy kis vajat, majd tálalhatjuk is.
Rizzsel, tésztával, bulgurral, ki mivel szeretné.

Print Friendly, PDF & Email