A diétámban az egyik reggeli opció az omlett. 1 tojássárgája és 3 tojásfehérje megengedett zöldségekkel, abonettel, vagy tk. kenyérrel.

Tök véletlen találtam rá erre a koreai street foodra (sztrít fúd), ami tulajdonképpen egy az egyben lehetne a reggelim hébe-hóba, amikor éppen a tojást kívánom. Arról nem is beszélve, hogy nagyon jó választás a gyerekeknek is az uzsis dobozba!Így nem csak a pocakom, a szemem is jól lakik. Szerintem csodás kis tekercs, nagyon bejön!

Mondom is akkor hogyan készül.
3 tojás
só, bors
piros, zöld paprika apróra kockázva (kb annyi adag, hogy egy-egy jó púpos evőkanálnyi legyen – de lehet apróra vágott sárgarépa és újhagyma, sonka, bármi amit gondolsz)
1/2 hagyma apróra vágva

A tojásokat villával alaposan elkeverjük, akár egy rántottához.
Beletesszük a feldarabolt dolgokat. Azért ne vigyük túlzásba, mert nehéz lesz feltekerni a tekercset.
Sózzuk, borsozzuk, majd hevítsünk egy serpenyőt.


Én ekkora mennyiséghez kis serpenyőt melegítettem, nem is tudom kb 20 cm-es lehet.
Enyhén kenjük ki olívaolajjal, alacsony lángon tartsuk és kanalazzunk bele annyit a tojásból, hogy egy kékony réteg legyen a serpenyő alján.

Ahogy látod körben, hogy kezd szilárdulni, egy fakanál segítségével kezdd el felhajtogatni így:

Ezután kis olívaolaj, majd a tekercset húzd arra a felére, ahonnan elkezdted feltekerni az egészet. Kis olaj a másik felére is, majd kanalazzunk rá ismét a tojásból:

Ahogy szilárdul, elkezded tekerni, majd újra:

És újra:

Míg el nem fogy a tojás. Ekkor minden oldalát én még körbe szoktam pirítani. (Eredetileg nem hagyják a tojást közben egyáltalán pirulni, dehát én egyáltalán nem szeretem ha nyers marad valahol, szóval…megpirulgatott.) Nyilván ha nagyobb serpenyőben készítitek, akkor nem lesz ilyen dundi a tekercs, de szerintem minél dundibb, annál formásabb! 😉

Kivesszük egy tányérra és hagyjuk kicsit állni mielőtt felszeleteljük.
Kb 2 centis darabokra szelve tálaljuk.

Ennek kapcsán még pálcikával is megtanultam enni, igaz a felénél görcsbe állt a kezem és villára váltottam inkább! 🙂

Azért amikor az ember ilyeneket eszik diétakor reggelire…nincs is olyan rossz dolga, nem igaz!? 😀 Bátran próbáljátok ki! Aki szereti a tojást, annak biztosan elnyeri a tetszését!

Print Friendly, PDF & Email