A karantén rákényszerít sok mindenre. Például arra is, hogy találj ki változatosabbnál változatosabb reggeliket.

Egyik reggel erre a gofrira esett a választásom és be kell valljam, ez eddigi életem legjobb gofritésztája, úgyhogy bátran ajánlom kipróbálásra!

Hozzávalók

12-16 darabhoz (nyilván sütőfüggő)

1 csomag sütőpor (12 gr)
40 dkg liszt
1 csipet só
3 tojás
10 dkg puha vaj
12 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
5 dl tej

A cukrokat kikeverjük a puha vajjal, majd hozzáütjük a tojásokat.
A lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval, majd a tejjel felváltva belekeverjük a tojásos alapba. Csomómentes legyen! 😉
Az előmelegített gofrisütőbe adagoljuk és alacsony hőfokon sütjük meg a fincsi gofrikat.

FINCSIII

Amikor még a sütőben van, puha a tészta, de amikor hagyod rácson hűlni a külseje ropogós lesz, míg belül finom puha marad.
Ízre és állagra is ez lett az eddigi legjobb gofrim és elhihetitek kipróbáltam már pár receptet.
Van a tarsolyomban még egy recept, ami szintén nagyon finom, viszont azt a “mindig puha gofri” kedvelőknek ajánlom. 😀

Próbáljátok ki juharsziruppal és vajjal, gyümölcsökkel, lekvárral, mogyorókrémmel és tejszínhabbal, bármivel amivel csak szeretnétek! 🙂

Recept eredetije INNEN.

Print Friendly, PDF & Email