Ismét egy roppant egyszerű köret, az elkészítése megegyezik a rizsével.
Nem is nagyon ragozom a dolgokat, csupán ennyi az egész:
A tarhonyát kevés, körülbelül 4 evőkanál olajon alaposan megpirítjuk, majd felöntjük nagyjából kétszer annyi vízzel, sózzuk és fedő alatt puhára főzzük.
Amikor puha, lekapcsoljuk és a fedőt rajta hagyva állni hagyjuk.
Szépen megpuhul és nagyon helyes kis sokféle árnyalatban pompázó tésztagombócok sokasága fog ránk mosolyogni a lábasból. 🙂
BRUTÁLIS! 😀 És mellesleg imádom! 🙂
Másféle köretet ennél?
Habos burgonyapüré
Hagymás tört burgonya
Rizsfőzési kisokos
Tepsis krumpli
Burgonyakrokett
Sült édesburgonya
Nokedli
Pita
Kövess a Facebookon is: