IMG_0827
Már szerepel a blogon, de gondoltam megér egy külön bejegyzést, mert szerintem egyébként sokan szeretik, de legalább annyian félnek is az elkészítésétől.

Persze a hagyományos kroketthez “csupán” némi liszt hozzáadása szükséges, ám nekem úgy szétfolyt az egész a forró olajban. :/

Kb. 1 kg burgonya
2 tojássárgája
20 dkg finomliszt
kb 2 mokkáskanál só
2 csipetnyi szerecsendió

A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk és enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük.
Elkészítjük burgonyapürének. Összetörjük és sózzuk.
Ha van maradék krumplipürénk, használjuk azt.
A kihűlt burgonyát, a tojássárgáját, a lisztet összegyúrjuk, megsózzuk, a szerecsendióval fűszerezzük és 10 percig állni hagyjuk.
Gyúródeszkán hüvelykujjnyi vastag rúddá nyújtjuk, formáljuk és kis hengerekre vágva zsemlemorzsában megforgatjuk.
Bő, forró olajban ropogós pirosra sütjük, végül papírszalvétára szedve a felesleges zsiradékot leitatjuk róla.

A recept innen letölthető és nyomtatható:

Download

borítókép10819087_10205091309303484_722854533_n

Print Friendly, PDF & Email