IMG_7664Nos, összesen 3 db édesburgonyát vettem, mégis 3 féle dolgot sikerült rittyenteni belőle, azt is úgy, hogy mindenkinek jutott mindenből. 😀
Az első az édesburgonya krémleves volt, ami nagyon jól sikerült. Ezen felbuzdulva ment tovább a tesztelése az új íznek. A második a chips volt, amiről majd később szólok.

Összesen egy közepes méretű batáta árválkodott már csak a kamrában és úgy gondoltam köret lesz belőle.
Nyertem régebben egy K-val kezdődő márkanevű sütőtasakos új izét, amit gondoltam ma gyorsan kipróbálok. Paprikás csirke alap a hivatalos neve és baromi jól kitalálták, sok pénzért árulják azt, amit otthon magadnak is könnyedén lekészíthetsz.
A lényege, hogy van egy tasak, amiben fűszerkeverék van. Ízlés szerint elkészítheted magad is. Ezt a fűszerkeveréket kell 4 evőkanál olajjal gyakorlatilag páccá kevergetni és ebbe kell a 4 szeletre vágott csirkemellet bepácolni. Ezután a másik csomagban található, gondosan összehajtogatott, oldalain levarrt sütőpapírból készült tasakokban (ennél jobban beszegett szélekkel) száraz serpenyőben 20 perc alatt ki kellett sütni. Nem nagy pukkanás, viszont nagyon finom szaftos marad.

Na, hát e mellé szántam köretnek a batátát.

Két személyre:

1 közepes vagy nagyobbacska batáta
1 fej lilahagyma
5-6 gerezd fokhagyma
só, bors, kakukkfű
olaj

Az édesburgonyát meghámozzuk, felkockázzuk.
A lila hagymát szintén megtisztítjuk, majd negyedeljük.
A fokhagyma gerezdeket is lehéjazzuk és egészben hagyjuk.
Az egészet egy zacskóba tesszük, öntünk rá egy kis olajat, alaposan összerázzuk, hogy az olaj mindenhol fedve a darabokat, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel szórjuk és 220 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt puhára sütjük. Vigyázzunk, ne égjenek meg, mert az édesburgonya különösen nem finom égetten. 😀
Köretként tálaljuk.

További képeket a Facebookon az Édesburgonya köret albumban találsz.

Print Friendly, PDF & Email