IMG_2862
Gyorsan készen van, pláne ha nem akarunk szívecskéket a közepébe. 😛
Én most a közelgő Valentin-napra való tekintettel bizony tettem bele szívecskéket.

Egy püspökkenyér formához:

40 dkg liszt
32 dkg cukor
16 evőkanál tej
12 evőkanál olaj (természetesen olíva!)
4 tojás
1 csomag sütőpor (12 gr)
1 csomag vaníliás cukor vagy aroma
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd belelöttyintjük a tejet, olajat, aromát és végül a sütőporos lisztet.
Ha szeretnénk szívecskéket, akkor az egyharmadát a tésztának kivesszük és piros ételfestékkel megszínezzük.
IMG_2847
Egy sütőpapírral bélelt tepsire egyengetjük és 180 fokon megsütjük kb. 15-20 perc alatt a lapot.
Ezután szív formákat szaggatunk ki belőle.
 IMG_2848
Ezután a püspökkenyér formát sütőpapírral béleljük, az aljára kevés világos masszát terítünk, majd beleállítjuk (én fejjel lefelé) a szíveket sorban, középre.
Köré világos masszát öntünk.
(Persze ha nem akarunk szíveket bele, akkor kapásból a bélelt formába töltöjük az összes masszát.)
Érdemes valamivel a sütés elején “leszorítani” a tetejét, mert a dagadó tészta hajlamos a szíveket kinyomni középen. Csak 10-15 percig, esetleg egy másik tepsi aljával.
IMG_2849
Az összes sütési ideje nagyjából 40 perc, de érdemes tűpróbával ellenőrizni, átsült-e.
Kivéve rácson hagyjuk kihűlni, majd szeletelhetjük.
IMG_2857
Nem lett tökéletes, de azért látszik a lényeg. 🙂
IMG_2863

Van még tippem Valentin-napi finomságra:
Valentin kekszek
Biscotti (egy jó üveg bor mellé)
Aszalt almaszeletek fehér csokoládéba mártva
Édes szerelem Pannacotta
Tejespite

De persze a párunk kedvencét is könnyedén elkészíthetjük picit különlegesebb formában, nem kell túlzásokba esni. A giccset nem szeretik a férfiak! 😉 (Már amelyik. 🙂 )

Kövess a Facebookon is:

Facebook10819087_10205091309303484_722854533_n