Kettő finom csemege, amit szívesen nassolnál akár az esti filmnézés közben.

IMG_2181

Az elsőt picit hosszadalmasabb elkészíteni, de megéri.
Először is szép, formás almákat megmosunk, magházukat kivágjuk, majd felszeleteljük őket vékony szeletekre.
Sütőben (akár) megaszaljuk őket.
A sütőajtót egy fakanállal kitámasztjuk, hogy a gőz eltávozhasson.
Kezdjük 50 fokon, aztán emelhetjük picit a hőfokot, de ne nagyon, mert nem sütni akarjuk, csak szárítani.
Amikor késznek ítéljük hagyjuk kihűlni őket.
Fehércsokit olvasztunk és a szeletek felét megmártjuk benne, majd sütőpapírra fektetve hagyjuk, hogy a csoki visszadermedjen.
Ha azt szeretnénk, hogy roppanjon, temperálhatjuk is.
Amíg nem kötött meg a csoki, megszórhatjuk más aszalt gyümölcs darabokkal is, én liofilizált tőzegáfonya darabkákkal szórtam meg.

Pöppet hosszadalmas, viszont finom. Ha nem szeretnétek magatok elkészíteni, a Neszka webshopból meg is rendelhetitek, egyéb más aszalványokkal egyetemben. 🙂

IMG_2388
Fahéjas cukrozott dió:

Roppant egyszerűen készül.
10 dkg diót egy serpenyőben kicsikét megpirítunk.
Rászórunk 5 dkg pici fahéjjal elkevert kristálycukrot, elkeverjük, majd löttyintünk rá egy kevéske vizet. Mondjuk úgy max. 1 evőkanálnyit.
Ez segít, hogy tapadjon a dióra a cukor, illetve, hogy ne kezdjen el rögtön karamellizálódni.
Elkeverjük, majd csak rázogatjuk, hogy ne peregjen le a dióról a “bevonat”, viszont ne is nagyon karamellizálódjon.
Amikor késznek ítéljük, sütőpapírra öntjük és hagyjuk kihűlni.

Szintén megvásárolható a Neszka webshopból. 🙂

Mondjuk az ünnepi asztalokra is el tudom képzelni ezeket a falatkákat. 🙂

Kövess a Facebookon is:

Facebook10819087_10205091309303484_722854533_n

Print Friendly, PDF & Email