Több ízben készítettem már macaront.
Nem is ragozom tovább, ez csak egy gyors bejegyzés lesz, a kép kedvéért.
Szóval a macaronokról egy gyűjtő bejegyzést ITT találtok.
Ezt a receptet készítettem el. Két tepsi lesz belőle.
75 gramm tojásfehérje
50 gramm kristálycukor
90 gramm mandulaliszt
135 gramm porcukor
ételfesték (gél 1-2 csepp)
A leírását itt olvashatjátok el, nem írnám le százegyszerre is.
Annyi, hogy a tojásfehérjéket kint hagytam a pulton állni pár órát.
Jó kemény habbá vertem a fehérjéket, majd a cukros mandulával addig forgattam, míg szalagosan folyós nem lett. A lényeg, hogy a tepsin elterüljön kissé a massza. Ne legyen csúcsos.
És a tepsin sütés előtt hagytam hideg helyen őket legalább fél, de lehet, hogy egy órát is állni. 🙂
A tölteléke meggyes.
Fagyasztott meggyet némi cukorral összemelegítettem, a meggyet botmixerrel kissé összetörtem, majd kevés keményítővel besűírettem. Hagytam kihűlni és megtöltöttem a macaronokat.
Na, ezt nem javaslom. Másnap reggelre, nemhogy megpuhította, hanem szétáztatta a macaron héjakat.
Szóval vagy frissen készüljön, vagy frissen töltsétek be, max. pár órával fogyasztás előtt. Hogy mégis puhítson, de ne áztasson.
Esetleg lekvárral lehet próbálkozni, bár ha ez oldotta a cuccost, a lekvárnak is kellene oldania. De nem próbáltam.
Sok sikert a macaronokhoz!
Macaron csokor
Fuxia macaronok
Egy újabb macaron adag, de ezúttal szép színes
Vanillin macaron
Akarom, mert Macaron!
Hófehér macaron
Méhecske macaronok
Kövess a Facebookon is: