TücsökBogár blogja nagy kedvenc lett mostanában nálam. És ennek nem más az oka, minthogy nála az én ízlésemnek megfelelő recepteket találok. Ennek a tökéletes macaronnak is ilyen a receptje. Bármennyire is állítja Latsia, hogy az övé a tökéletes és hogy még egy gyerek is meg tudja csinálni…én úgy érzem ez nem így van. Persze mindez nem a szó szoros értelmében értendű és nem akarom egyáltalán bántani, távol álljék tőlem, de ugye mindenkinek más a “tökéletes”, a megfelelő.
Hát én akármennyire is szerettem volna és próbálkoztam az ő macaron receptjével, szórul szóra betartva azt, sose sikerült a macaronom ilyenre.
És ekkor jött TücsökBogár fehér macaronja, ahogy nézegettem a blogját. Kicsit óckodtam én ettől a cukorszirupos verziótól, de végül a kíváncsiságom és a tenni akarásom rávitt, hogy készítsem el. És milyen jól tettem! Külsőre is tökéletes lenne, mert nyomócső híján a nagyja csálé lett, mivel zacskóból nyomtam a halmokat, belsőre meg sokkal finomabb, mint az eddigi verzióim. Tehát a konklúzió: én ennél maradok és pont.
Eddigi próbálkozásaim:
Macaron 1
Macaron 2
A többi szóra sem volt érdemes. 🙂

Azt hiszem magáért beszélnek a drágák és ennél már csak jobbak lehetnek! 🙂

Hozzávalók:
80 g tojásfehérje (ez 3 M-es méretűnek felel meg)
25 g cukor
100 g finomra darált mandula
100 g porcukor
100 g cukor
35 g víz
A töltelékhez:
5 dkg jó minőségű étcsokoládé
1/2 dl tejszín
A tojásfehérjéket 1 napig szobahőmérsékleten pihentetjük (nekem vagy 4 napig voltak a hűtőben, így is jó lett, de legközelebb kint hagyom, meglátjuk úgy mit mutat).
A finomra darált mandulát és a porcukrot átszitáljuk.
Összekeverjük, majd hozzáforgatjuk a tojásfehérje felét.(csak úgy simán…össze fog állni, de majd a szirupos hab szépen fellazítja!)
A vízből és a 10 dkg cukorból szirupot főzünk amíg 110 fokos nem lesz (nem hőmérőztem, ezért én is forrástól számított 4-5 percig főztem még a szirupot).
Közben a tojásfehérje másik feléből a 2,5 dkg cukorral félkemény habot verünk, ehhez csorgatjuk szép vékony sugárban folyamatos verés közben a forró cukorszirupot.
Addig verjük amíg ki nem hűl (kb. 10 perc – nekem kevesebb is elég volt). Hozzáforgatjuk a mandulás keverékhez.
6-os idomcsővel ellátott habzsákból 20 forintos nagyságú halmokat nyomunk szilikonlapos sütőlemezre, majd pihentetés nélkül 150 fokra előmelegített sütőben 13-15 percig sütjük. (Cső hiányában zacskóból nyomva deformált halmokkal kissé megrogytak a habcsókjaim, de láthatóan így is jól mutattak!)
Ha megkocogtatjuk a tetejét és még lötyög, akkor süssük pár perccel tovább.
A sütőlemezen hagyjuk kihűlni.
Megtöltjük a csokoládékrémmel, amihez a tejszínt felforraljuk, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a csokoládét.
Addig keverjük, amíg a krém be nem sűrűsödik.




Nagyon finomak! A szirup végett olyan lány az egész! Nem mondom, hogy másnak is ez lesz a tökéletes, de ha nem vagy megelégedve az eddig készített macaronjaiddal, érdemes ezt a receptet is kipróbálnod, hátha! Én nem csalódtam!

Print Friendly, PDF & Email