Nutellával töltött csíkos piskótatekercs

Hiába, a piskótatekercs egy örök klasszikus. De nutellával töltve maga a megtestesült mennyország! 😀

IMG_1993

Több ízben készült már nálam piskótatekercs. Nem nagyon lehet megunni és sokféleképpen fel lehet dobni.

 

Íme a receptje:
5 tojás
12 dkg liszt
12 dkg cukor
1 ek kakaópor
1 üveg nutella (vagy alternatív megoldást találtok ennek kiváltására a recept leírásban)

Egy nagy tepsit sütőpapírral borítunk és a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgájákat a cukorral habosra keverjük.
A fehérjéhez keverjük a sárgájás masszát, majd beleszitáljuk és csomó mentesre keverjük a liszttel, de a habot ne törjük össze.
A masszát ketté osztjuk és az egyik felébe keverjük az átszitált kakaóport.
Habzsákokba töltjük a masszákat és a sütőpapírra átlósan felváltva csíkokat nyomunk.
Ha készen vagyunk a sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük a tésztát.
Még melegen, sütőpapírral együtt, egy konyharuha segítségével feltekerjük a piskótát, majd hagyjuk kihűlni.

IMG_1954

Ha kihűlt kitekerjük és megkenjük nutellával. Így magában bele megy egy egész kis üvegnyi, de ha ezt sokalljuk bele, nyugodtan kikeverhetjük egy kis marcarponeval pár kanálnyi mogyorókrémet és pici felvert tejszínnel is elkeverhetjük, majd ezzel tölthetjük a tekercset.

 

Hagyjuk egy picit összeérni a tekercsünket, majd szeletelve tálaljuk.

IMG_1997

Szerintem a nutellával nem lehet melléfogni! 😛
A gyerekeknek is nagyon bejött, egy szelet mindenkinek elég volt, nem úgy a lekvárosból, amiből azért meg bírunk enni egyszerre többet is. 🙂

Nem egy fogyókúrás desszert, de az ilyeneknek nem is célja annak lenni! 🙂
Fogyasszátok egészséggel!

borítókép10819087_10205091309303484_722854533_n

Print Friendly, PDF & Email