Hiába, a piskótatekercs egy örök klasszikus. De nutellával töltve maga a megtestesült mennyország! 😀
Több ízben készült már nálam piskótatekercs. Nem nagyon lehet megunni és sokféleképpen fel lehet dobni. Készült már:
Hagyományosan, baracklekvárral töltve
Picit másabb tésztával, thai módra, tejfölös feketeribizlikrémmel
Mintásan, tavaszias stílusban
Íme a receptje:
5 tojás
12 dkg liszt
12 dkg cukor
1 ek kakaópor
1 üveg nutella (vagy alternatív megoldást találtok ennek kiváltására a recept leírásban)
Egy nagy tepsit sütőpapírral borítunk és a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgájákat a cukorral habosra keverjük.
A fehérjéhez keverjük a sárgájás masszát, majd beleszitáljuk és csomó mentesre keverjük a liszttel, de a habot ne törjük össze.
A masszát ketté osztjuk és az egyik felébe keverjük az átszitált kakaóport.
Habzsákokba töltjük a masszákat és a sütőpapírra átlósan felváltva csíkokat nyomunk.
Ha készen vagyunk a sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük a tésztát.
Még melegen, sütőpapírral együtt, egy konyharuha segítségével feltekerjük a piskótát, majd hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt kitekerjük és megkenjük nutellával. Így magában bele megy egy egész kis üvegnyi, de ha ezt sokalljuk bele, nyugodtan kikeverhetjük egy kis marcarponeval pár kanálnyi mogyorókrémet és pici felvert tejszínnel is elkeverhetjük, majd ezzel tölthetjük a tekercset.
Ehhez tipp a nutellahab elkészítésénél található.
Hagyjuk egy picit összeérni a tekercsünket, majd szeletelve tálaljuk.
Szerintem a nutellával nem lehet melléfogni! 😛
A gyerekeknek is nagyon bejött, egy szelet mindenkinek elég volt, nem úgy a lekvárosból, amiből azért meg bírunk enni egyszerre többet is. 🙂
Nem egy fogyókúrás desszert, de az ilyeneknek nem is célja annak lenni! 🙂
Fogyasszátok egészséggel!