IMG_1751

Nagyon szeretjük, de ritkán veszünk. Úgy másfél évvel ezelőtt kaptam a nagyszüleimtől egy perec kiszúrót. Azóta nem használtam, most debütált és jól vizsgázott. 🙂

Maga a tészta az isler diós linzertésztája. Kisütve és csokiba mártva.

Hozzávalók kb. 56 db perechez:
30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
2 tojássárgája
csipet só
vaníliás cukor, citromhéj reszelve
5 dkg darált dió

Én csak a felét csokiztam, ahhoz 15 dkg étcsokit használtam fel.

FÜGGŐSÉGET OKOZ!

 

Tehát…
Az átszitált lisztbe morzsoljuk a margarint.
Belegyúrjuk a tojások sárgáit, a sót, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a citrom héját.
Hűtőbe tesszük pihenni.
Pihenés után 3-4 mm vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket.
180-190 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg elkezdenek pirulni.
Ezután pedig rácsra téve hagyjuk kihűlni őket.
A csokoládé 2/3-át – esetemben 10 dkg-t – megolvasztjuk, majd belekeverjük az apróra darabolt maradék 1/3-ot (vagyis 5 dkg-t). Ezt hívják beoltós módszernek. Temperálásnak. Ennek hatására nem fog egyből olvadni a csoki, ahogy kézbe veszel egy perecet. 😉
Kezdhetjük mártani a pereceket.
Ha mindenhol fedi a csoki őket, lehúzzuk az aljukról a felesleget, majd sütőpapírra tesszük őket.
2, 3- darabonként mindegyik tetejére erőteljesen ráfújunk, így lesz hullámos a csoki.Hűtőbe tesszük dermedni, aztán fogyaszthatjuk is.
Nézd meg képekben:

  • Csokis perec

    Kiszúrva, sütésre várva

  • Csokis perec

    Becsokizva

  • Csokis perec

    Csokis perec

  • Csokis perec 2.

    Olyan finomak, hogy el is fogytak.

  • Csokis perec 3.

    Elharaptam egyet, hogy lássátok, mizu! 🙂

 

Csatlakozz hozzám a Facebookon is! :)

szarvasos face fejléc10819087_10205091309303484_722854533_n

Print Friendly, PDF & Email