Nagyon szeretjük, de ritkán veszünk. Úgy másfél évvel ezelőtt kaptam a nagyszüleimtől egy perec kiszúrót. Azóta nem használtam, most debütált és jól vizsgázott. 🙂
Maga a tészta az isler diós linzertésztája. Kisütve és csokiba mártva.
Hozzávalók kb. 56 db perechez:
30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
2 tojássárgája
csipet só
vaníliás cukor, citromhéj reszelve
5 dkg darált dió
Én csak a felét csokiztam, ahhoz 15 dkg étcsokit használtam fel.
FÜGGŐSÉGET OKOZ!
Tehát…
Az átszitált lisztbe morzsoljuk a margarint.
Belegyúrjuk a tojások sárgáit, a sót, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a citrom héját.
Hűtőbe tesszük pihenni.
Pihenés után 3-4 mm vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket.
180-190 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg elkezdenek pirulni.
Ezután pedig rácsra téve hagyjuk kihűlni őket.
A csokoládé 2/3-át – esetemben 10 dkg-t – megolvasztjuk, majd belekeverjük az apróra darabolt maradék 1/3-ot (vagyis 5 dkg-t). Ezt hívják beoltós módszernek. Temperálásnak. Ennek hatására nem fog egyből olvadni a csoki, ahogy kézbe veszel egy perecet. 😉
Kezdhetjük mártani a pereceket.
Ha mindenhol fedi a csoki őket, lehúzzuk az aljukról a felesleget, majd sütőpapírra tesszük őket.
2, 3- darabonként mindegyik tetejére erőteljesen ráfújunk, így lesz hullámos a csoki.Hűtőbe tesszük dermedni, aztán fogyaszthatjuk is.
Nézd meg képekben:
Egyéb témába vágó fontos linkek:
Linzer
Isler tésztából boszorkány ujjak
Isler
Csatlakozz hozzám a Facebookon is!