Ha tudsz egy alap muffin receptet, mindent tudsz! 🙂
Úgy variálhatod, ahogy akarod. Ez a verzió nagyon nagyon finom és semmi extra nincs benne. A mascarpone-t kiválthatod joghurttal vagy simán csak tejjel is. Nekem volt itthon maradék és belehajítottam. Nem bántam meg, mennyei lett! 🙂12 db muffinhoz:
25 dkg liszt
1/2 zacskó sütőpor
10 dkg étcsoki
2 tojás
15 dkg cukor
15 dkg margarin
kb 10 dkg mascarpone (vagy valami krémesebb joghurt) – szobahőmérsékletű legyen
kb. 50 cl tej
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd apróra daraboljuk a csokit. Használhatunk csokicseppet is.
Az olvasztott margarint elkeverjük a cukorral, tojásokkal és a mascarpone-val.
Beleszórjuk a darabolt csokit, majd a sütőporos lisztet.
Nyugodtan keverhetjük robotgéppel. A lényeg, hogy viszonylag sűrű és csomómentes legyen.
A kapszlikba adagoljuk a tésztát, majd 25-30 perc alatt – tűpróbáig sütjük.