IMG_4148

Muffinhoz:

140 gr olvasztott vaj
120 gr kristálycukor
2 tojás
180 gr liszt
1 tk sütőpor
2 ek cukrozatlan kakaópor
10 dkg étcsokoládé
1,5 dl Alpro csokoládé ital (vagy tej)
0,5 dl eszpresszó kávé (ha nem használunk kávét, akkor 2 dl legyen a csokoládé ital!)

Díszítéshez:
fehér, (házi) nyújtható fondant
5 dkg olvasztott tejcsokoládé
1 db pillecukor

A formákat előkészítjük, kibéleljük muffin papírokkal.
A sütőt 190 fokra előmelegítjük.
A vajat a tojással és a cukorral alaposan elkeverjük kézi habverővel, majd hozzákeverjük a kávét és a csokoládé italt, végül a száraz hozzávalókat (amiket előzőleg alaposan összekevertünk).
Egynemű tésztát kapunk, amiből minden muffin kapszliba fél evőkanálnyit teszünk.
Ezekre a halmokra teszünk egy-egy kocka étcsokoládét, majd ismét fél evőkanál masszát. A formák 3/4-éig érjen a tészta.
20 perc alatt készre sütjük és hagyjuk kihűlni őket.

A dekoráláshoz 3-4 mm vastagra nyújtjuk a fondant, majd a muffinjaink méretéhez mérten kivágunk belőle annyi jó hosszú alapú trapézt, amennyi muffint dekorálunk.

A muffinokat körbe kenjük vékonyan csokival vagy lekvárral, a lényeg, hogy legyen egy tapadós felület, amihez hozzá tud simulni a fondant.
Körbetekerjük a tortácskánkat a fondant csíkkal, eligazgatjuk, majd szintén fondantból fülcsekéket is készítünk. Ahova rögzíteni szeretnénk, ott enyhén benedvesítjük a csészénk oldalát és rányomjuk a fület. Papírzsebkendővel támogassuk meg, hogy míg szárad megtartsa a formáját. Amint megszáradt kivehetjük a támasztást alóla.

A tejcsokoládét megolvasztjuk, majd a csészébe öntjük, rá a muffinra. Ez lesz a kávé a csészében.

Némi kis díszítésként egy pillecukrot kis kockákra vághatunk és rádobjuk a csokoládéra.

A muffinunk belsejébe a kocka csoki megolvad, folyós lesz.

Nagyon jópofa cupcake verzió, nekem nagyon tetszik és öröm készíteni is! 🙂 Délutáni teázások kísérőjeként, vagy egy reggeli kávézásnál a párunk megviccelésére is tökéletes! 🙂

IMG_4138

További képeket ( a készítéséről is) a Facebookon az Egy csésze kávé muffin albumban találsz.

Print Friendly, PDF & Email