Ez a palacsinta a palacsinták Cadillac-je! Nem viccelek!
Nem csak finom, hanem egyenesen egyszerű is, hiszen csészével mérjük a hozzávalókat. 😉
Előre leszögezem: a mérőcsésze 2 dl-es.
5 tojás
2 csésze liszt
1 csésze tej
1 csésze (hab)tejszín
1/2-1 csésze porcukor
5 dkg vaj
csipet só
1 csomag vaníliás cukor vagy 1 teáskanál vaníliaaroma
vaj a sütéshez
Az 5 dkg vajat langyosra olvasztjuk.
A többi hozzávalót összekeverve palacsintatésztát készítünk.
Vagyis a tojásokat a cukrokkal kissé habosítjuk, a lisztet a tejjel felváltva belekeverjük, majd beleöntjük a tejszínt és végül utolsóként hozzáadjuk az olvasztott vajat is.
A már szokott módon palacsintákat sütünk, de ha tehetjük, kisebb serpenyőben, mint amekkorában egyébként szoktuk.
Ha nem vajon szeretnénk sütni, süthetjük olajon is őket.
Egy biztos: vastagabb palacsintákat kapunk.
Tölthetjük is, vagy magában is fogyaszthatjuk. (Nagyon finom magában is, annyit elárulok!)
A legfinomabb természetesen frissen. 😉
További palacsinták a blogon:
Csatlakozz hozzám a Facebookon is és légy egyike a közel 10.000 követőnek!
Forrás: receptneked.hu