Akár serpenyőben kevés vajon, akár sütőben sütve.

Egyszer a Facebookon kérdeztek rá egy kép kapcsán, hogy hogy a fenébe lesz ilyen a tepsis krumplim.
Konkrétan kívül ropogós, belül pedig finom puha. Merthogy még a képen is látszott.

(Menet közben megtaláltam a képet.)
Ahogy én készítem:
A krumplit megpucolom, megmosom, majd cikkekre vágva sós vízben félig (vagy picit tovább) megfőzöm.
Azután megy sütőpapírral bélelt tepsire, meglocsolom olívaolajjal vagy olvasztott vajjal és jó forró sütőben sütöm. Olyan 220-230 fokon. Néha átkeverem, hogy azért a javát érje az olaj.
Amikor megpuhult teljesen, grillre állítom és megpirítom.
Oda kell rá figyelni, ezt nem szabad otthagyni, mert könnyen megég, viszont cserébe nagyon finom lesz!
Nem egy nagy cucc, de sokan pl. nem főzik meg előtte a krumplit. Szerintem így a jó.
Aztán persze sózhatjuk és borsozhatjuk, vagy fűszerezhetjük sütés előtt, én natúr szeretem, majd aztán sütés végeztével sózom amennyire szeretnénk. (Mert a párom eléggé sósan eszi, mi pedig nem.)
Grillserpenyőben ugyanígy, csak vajat hevítek, beleteszem a megfőzz krumpli darabokat és kérget sütök rá. Nagyon finom!
Egyéb köretek a blogon: