Hogy süssünk némi alkoholt is valamibe. Idén nincs sörben sült csülök, se karaj……most fehérboros tepertős pogi van, de ez is brutál finom! 🙂 Estére még lazán elkészülhet! 😉Eredetileg cuki gyakorlaton készítettük ezt a receptet, ott is én gyúrtam ezt a pogit és akkor is nagyon finom lett, hát még most! 🙂
50 dkg liszt
28 dkg tepertő (ledarálva)
2 db tojássárgája
2 dkg élesztő
2 dkg só
2 dl folyadék (tej, víz vagy fehérbor)
bors, pirospaprika
Élesztőt feloldjuk kevés vízben, felfuttatjuk, majd mindent összegyúrunk és kelesztjük 1 órán át.
Kinyújtjuk a tésztát, egyszer szimplán hajtjuk (fekvő téglalapot gondolatban három részre osztjuk és egyik feléről behajtjuk középre, majd rá a másik feléről szintén behajtjuk a tésztát).
Elfordítjuk 90 fokkal és ismét nyújtjuk. Ne túl vékonyra.
A tészta olyan vastag legyen, hogy a kívánt kiszúró magasságának 3/4-éig érjen. De ezt ha négyzetekre vágjuk, nem kell kiszúró. Akkor legyen kb. 1,5 cm vastag.
Becsíkozzuk a tetejét késsel, majd kissé felvert egész tojással lekenjük és szaggatjuk vagy késsel 2,5*2,5 cm-es kockákra vágjuk.
190 fokon légkeveréssel sütjük kb. 20 percig.
Én fehérbort használtam, az élesztőhöz nagyon pici vizet, de persze lehet csak tejjel is. Ha finom ízes tepertőnk van, még jobb…..nekem sajnos tecsóban vásárolt volt és mit ne mondjak íze nem sok…
Na, mára talán ennyi. Pusza!
———————————————————————————–
A tavalyi ötletelőt itt megnézhetitek:
Meg aztán ott vannak a szerencsesütik:
Aztán ha hirtelen szeretnénk rittyenteni valami piácskát, de nem akarunk tőle nagyon beállni:
Avagy egyéb alkoholos nyalánkság:
Mindezek után pedig egy dolog maradt csupán, mégpedig hogy megköszönjem Nektek, hogy 2013-ban is olvastátok a sületlenségeimet és sültjeimet, hogy velem voltatok és támogattatok és azt, hogy szerettétek amit csinálok! Isten tartsa meg jó szokásotokat 2014-ben is! ;D
Vicc mentesen pedig Sikerekben, Gazdagságban, Egészségben és Szeretetben Gazdag
Boldog Új Évet Kívánok!