Ez nem csak dekoratív az egész munkafolyamat alatt, hanem nagyon finom is! 🙂
Élvezet sütni és élvezet megenni. Vasárnapi ebédre még elkészíthető! 🙂

  • 1,5-2 kg bőrös karaj
  • 1 db jó fajta dobozos sör
  • 4-5 szelet mangalica szalonna
  • 2-3 dl víz
  • só, bors, fűszerek ízlés szerint

A karajt megmossuk, majd a bőrt bevagdossuk rajta.
A szalonnát beirdaljuk, és egy magas falú sütőedény aljába tesszük őket.
A húsba bedörzsöljük a fűszereket ízlés szerint, majd rárakjuk a szalonnára bőrrel felfelé.
Kevés vizet öntünk alá, kevéske sörrel meglocsoljuk, lefedjük, és magas hőfokon elkezdjük sütni.
Ahogy puhul, időnként a szalonnával megsimogatjuk a bőrt, és mindig kevés sört öntünk rá.
Többször megismételjük, majd ha a hús már puha, levesszük a fedőt, még egyszer meglocsoljuk sörrel (kb. 3/4 doboznyi fogy el összesen), és lejjebb vesszük a hőfokot, hogy piruljon a bőr.
Néha még megsimogatjuk a szalonnával, csurgatunk a tetejére a sörös szaftból, aztán ha már szép színe van, lekapcsoljuk.
Rizzsel vagy krumplipürével és sörrel tálaljuk!

Print Friendly, PDF & Email