Ezt speciel Kriszta oldalán találtam és nagyon megtetszett. Nála jobb formákban tetszelgett annyi szent! 😀 Én nem írom most le mire asszociálok a saját kreálmányaimból! 😀Viszont!
Ez a legfinomabb fánk, amit eddig valaha ettem szerintem!
Nem túl nagy adag, viszont nagyon egyszerű elkészíteni és garantáltan ízleni fog kicsiknek-nagyoknak egyaránt!

 

Hozzávalók

1 nagyobb tojás
200 gr görög joghurt
200 gr liszt
6 gr (fél csomag) sütőpor
2 ek cukor
1 citrom reszelt héja
1 csipet só

Elkészítése

Rém egyszerű a sztori, mindent egybe keverünk és mehet is egy zacsiba vagy egy habzsákba.
Olajat hevítünk, a zacskón pedig akkora lyukat vágunk, hogy kb ujjnyi vastag tészta jöjjön ki rajta.
A forró olajba nyomunk kukacokat, majd ollóval elvágjuk a tésztát. Nyugodtan kunkorodjanak azok a kukacok, ha tudnak!
Papírtörlős tálba szedjük őket, ha megsültek, majd vaníliás porcukorral szórjuk.
CSÚÚÚÚÚÚCS!

Ehhez nincs mit hozzáfűzni, pazar és kész! Gyors, egyszerű és nagyszerű!

És a Churros?

Egy készítési folyamatában hasonló fánk különlegesség, amire a fenti jelzők ugyanúgy érvényesek.
Azzal esett meg velem anno még konyhatündérkedésem hajnalán, hogy kudarcba fulladt a fánkok kisütése, mivel olyan sűrű volt a  massza és annyira nyomtam a forró olaj fölött, hogy egyszercsak “szétrobbant” a habzsák és a kezeimen át pottyant a tészta mindenfelé nem kis riadalmat okozva. 😛 Azóta persze már sikerre vittem a történetet! 😉

Jó étvágyat!

Print Friendly, PDF & Email