Még mindig a farsangolás időszakát éljük, így nem vagyunk elkésve ezzel a fánkkal sem. Igaz fánkot enni mindig lehet! 😉
A soros fánk: a tölcsérfánk.

Bizonyára kissé kuszának tűnik, de higgyétek el, nagyon finom és egyszerű kivitelezni is.

Ezt a tésztát már használtam egyszer, amikor túró rudit és oreo kekszet mártottam bele, majd kisütöttem őket. Az eredmény azt kell mondjam korántsem volt annyira megbotránkoztató, mint amennyire elsőnek szentségtörésnek tűnik ez a művelet. 😀

Figyelem, a leírt mennyiség egy kis adag! 😉
100 gr liszt
100 gr tej
1 tojás
1/2 tk sütőpor
1 csipet só
2 evőkanál porcukor

A hozzávalókat összekeverjük.
Sokat dob az állagán, ha a tojást elkeverjük a tejjel és úgy keverjük bele a többi hozzávalót! 😉
A tésztát egy zacskóba töltjük, aminek az egyik sarkán egy kb. 4 mm-es lyukat vágunk és a forró olajba össze-vissza bele csorgatjuk a tésztát.

A zacskót ásványvizes palackkal vagy csőrös kinyomó palackkal is ki lehet váltani.

Nagyon finom, nagyon gyorsan elkészül ez a rusztikus finomság! 🙂

Lekvárba, csokiszószba mártogatva fenomenális.
Fogyasszátok egészséggel!

Print Friendly, PDF & Email