Ismét diétába illeszthető klasszikus desszertet hoztam Nektek.

Azon olvasóknak, akik nem diétáznak és előnyben részesítik a hagyományos verziót, íme annak a receptje.

Egy normál méretű piskótatekercshez (kb 12 szelet)
6 tojás szétválasztva
6 dkg nyírfacukor
12,5 dkg zabpehelyliszt

cukormentes lekvár

Ugyanúgy készül, mint hagyományos társa.
A szétválasztott tojásokhoz elfelezzük a cukrot.
A fehérjéből nem túl kemény habot verünk, majd a sárgájákat is fehéredésig keverjük.
Összeforgatjuk a két masszát, majd hozzászitáljuk a lisztet.
Ezt a lépést cukrász létemre kihagytam, így csomós maradt – minden utólagos igyekezetem ellenére- a piskóta tészta, de sebaj, úgyis mi esszük alapon kikentem egy sütőpapírral bélelt nagy tepsire, majd 180 fokon 10-15 perc alatt készre sütöttem a piskótalapot.
Egy konyharuhára borítottam, lehúztam a sütőpapírt, majd felcsavartam a tésztát és hagytam kihűlni.
Amikor kihűlt, megkentem cukormentes baracklekvárral és visszatekertem.
Konyharuhába csavarva hagytam állni, majd porcukorral (nyírfa vagy eritrit, bármilyen) szórtam és kb 2 centis szeletekre vágva tálaltam.

Jó étvágyat hozzá! 🙂

Print Friendly, PDF & Email