Jön a nyár, a nagy meleg, amikor nem lesz kedve senkinek sem bekapcsolni a sütőt, de mégis enne valami finomat.
A citrom szomjoltó, ráadásul jól behűtve ez a torta lehet nyáron az adu ász, amikor édességre vágyunk a hőségben.

Isteni finom, intenzíven citromos és még egy kis csokoládé is megbújik benne! 😉

Egy 22 cm-es formához:

1 adag lemon curd
20 dkg darált keksz (nálam eredeti győri édes)
10 dkg olvasztott vaj vagy margarin

20 dkg fehér csoki
2 dl tejszín
50 dkg mascarpone
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja

A kekszes alaphoz egy nagy tálban a darált kekszet összemorzsoljuk az olvasztott vajjal/margarinnal.
Egy tortaforma aljába nyomkodjuk és betesszük a hűtőbe.
A fehér csokit apróra daraboljuk.
Gőz fölött a tejszínnel elkezdjük melegíteni.
Mikor már szinte teljesen homogén, csak pár darabka látszik, levesszük a gőzről és pár percig még kevergetjük, hogy elolvadjanak. Megvárjuk, míg kihűl.
A mascarponét, cukrot, citromhéjat és habtejszínt az olvasztott fehér csokival simára keverjük.

A kekszes alapra egyenletesen rásimítjuk a krémsajtos krémet, majd a lemon curd-ot foltokban rákanalazzuk és egy kanál nyelével összemárványosítjuk.
Egy éjszakára betesszük a hűtőbe, hogy szépen összeálljon.

 

Másnap egy késsel körbelazítva a szélét leemeljük a formát és szépen szeletelhetjük.
Jó étvágyat!

Print Friendly, PDF & Email