Bár a színe nem a legintenzívebb, az íze magáért beszél.
Most először készítettem, de korántsem utoljára, sőt. Akkor lesz csak igazán finom, amikor majd Meyer citrommal készülhet. 😉

Egy projekt miatt volt szükség ennek a citromos krémnek az elkészítésére, de önmagában is megér egy misét, ezért le is írom, hogyan készül belőle egy adag.

1 citrom leve és héja
5 dkg cukor
1 tojás
1,5 dkg vaj

 

A citromot alaposan megmossuk, a héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk és a cukorral együtt egy tálban gőz fölött addig melegítjük, még a cukor el nem olvad. (Le is lehet szűrni ha nem szeretnéd, hogy a citrom héj darabkák látszódjanak a végeredményben.)
Hozzáadjuk a vajat, megvárjuk még elolvad és levesszük a gőzről, hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
Ha kicsit hűlt, hozzákeverjük a tojást kézi habverővel, visszatesszük a gőz fölé, majd addig kevergetjük, míg be nem sűrűsödik.
Megvárjuk, míg teljesen kihűl.

Ennyi az egész. Nagyon nagyon finom, selymes krémet kapunk, amivel aztán süteményeket is díszíthetünk, ízesíthetünk.

Jó étvágyat!

 

Print Friendly, PDF & Email