IMG_8024Finom sütemény, formabontó módon tálalva. 😉

Hozzávalók 24 db-hoz:

24 db saslik pálca
20 dkg liszt
10 dkg margarin
5 dkg porcukor
1 tojás sárgája
1/4 citrom reszelt héja

Töltelékhez:
30 dkg meggybefőtt (lével együtt)
2 evőkanál kukorica keményítő
2-3 evőkanál porcukor

+1 tojás a kenéshez

A saslik pálcákat vágjuk ketté, majd áztassuk vízbe.
A tésztát készítjük el először.
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd belegyúrjuk a porcukrot, citrom héjat és a tojás sárgáját is.
Addig gyúrjuk csak, míg össze nem áll, majd egy zacskóba téve, tegyük hűtőbe egy órára.
A meggy befőttet cukorral egy lábasban melegítsük meg, majd a levéből vegyünk ki egy keveset és keverjük el benne a keményítőt. Öntsük vissza és sűrítsük be a tölteléket.
Hagyjuk kicsit hűlni.
A kenéshez a tojást egy kis pohárban enyhén verjük fel egy villa segítségével.
A tésztát nyújtsuk kb. 2-3 mm vastagra, majd nagyjából 5 cm-es kiszúrókkal szúrjunk ki köröket.
Egy sütőpapírral fedett lemezre rakogassuk a köröket, majd körben mindegyik szélét kenjük át  a tojással.
Fektessük rájuk a pálcákat, majd nagyjából 2-2 meggyet tegyünk mindegyik közepére.
A tetejüknek kiszúrt karikák közepéből egy összenyomott szívószál segítségével szúrjunk lyukakat, majd a széleit körben kissé vékonyítsuk el és fektessük a meggyekre.

IMG_7997
Igazgassuk el őket, nyomkodjuk össze a széleket, majd egy villa segítségével mintázzuk meg.
Tetejüket is kenjük le tojással, majd 180 fokra előmelegített sütőben süssük pirosra őket.
Porcukorral hintve tálaljuk.

IMG_8022

Print Friendly, PDF & Email