IMG_8037Néha kissé bohókásabb tálalásra van szükség, főleg ha gyerekek a célcsoport tagjai. 🙂
Egy szülinapi zsúrra, vagy az oviba vinni…nem kell hozzá sok minden, csak egy kis fantázia és idő.Hozzávalók 24 mini muffinhoz (2 kis hernyó) vagy 12 nagy muffinhoz (1 nagy hernyó):

16 dkg liszt
2 csipet szódabikarbóna
1 csapott teáskanál sütőpor
10 dkg cukor
1 tojás
3 ek tej
4 dkg olvasztott vaj
150 ml márka szőlő

Krémhez:
5 dkg mascarpone
1 dl habtejszín
porcukor (1-2 evőkanál ízlés szerint)
1 csepp zöld ételfesték

Díszítéshez:
fehér, fekete, piros, sárga, kék fondant
fogpiszkáló
színes muffin kapszlik

Bármilyen muffin tésztával készíthetjük és sima, felvert tejszínhabbal is összetapaszthatjuk a hernyó részit.

 
A muffinhoz valókat egy tálba mérjük és alaposan összekeverjük.
A muffin forma mélyedésibe kapszlikat teszünk és elosztjuk bennük a tésztát.
180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük őket.
Hagyjuk kihűlni.
A krémhez a mascarponet kikeverjük a porcukorral, a tejszínt kemény habbá verjük, majd a kettőt összeforgatjuk és egy csepp ételfestékkel zöldre keverjük.
A muffinok tetején kevés krémet elkenünk, majd oldalára fektetve egymáshoz tapasztjuk őket.
A fej résznél egy muffint krém nélkül a talpára állítjuk, majd a tetejére ugyanúgy oldalára borítjuk a krémes muffint.
Kialakítjuk a szemeket, orrot, szájat, majd színes cukormasszából a lábakat is a muffinokhoz nyomkodjuk.

Ha nagy muffinokat sütünk, a tapogatói lehetnek nyalókából is, lábai medve- vagy gumicukorból.

 
Két fogpiszkálóra kis kék golyókat nyomunk és beleszúrjuk a fej muffinba.
Hűtőben tároljuk.

IMG_8033Nem bonyolult és cuki! 🙂

Print Friendly, PDF & Email