IMG_7167A nutellával nem nagyon lehet melléfogni, főleg ha gyerekeknek készítünk valami finomságot. Ez a töltött keksz tökéletes a reggeli kávé mellé (is).

Kb. 16 darabhoz:

20 dkg 00-ás liszt
15 dkg barna cukor
1 tojás
csipet só
1/2 tk szódabikarbóna
1 tk. vanília kivonat
15 dkg darabolt étcsoki
10 dkg vaj
16 mokkáskanálnyi mogyorókrém

A vajat megolvasztjuk. Elkeverjük benne a a cukrot és a vaníliát.
Beleütjük a tojást, elkeverjük benne a csipet sót.
A lisztet elvegyítjük a szódabikarbónával és a csokival, majd a vajas alaphoz dolgozzuk.
Ha nem elég kemény a masszánk tegyük egy zacskóba csomagolva a hűtőbe fél órára.
Ezután diónyi gombócokat formálunk, ellapítjuk és egy kávéskanálnyi nutellát teszünk a közepére.
Összefogjuk a tésztát és elgömbölygetve sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk őket egymástól távolabb, mert terülni fognak.

190 fokon kb. 10-15 perc alatt készre sütjük őket.

IMG_7163Jó étvágyat!

Print Friendly, PDF & Email