IMG_6940Vannak dolgok, amik nem olyan bonyolultak, mint amilyennek elsőre tűnnek. Ilyen ez a torta is.

Mivel nemsokára húsvét, a belsejét tölthetjük akár tojás drazséval is. Aztán amikor felvágjátok csodáljátok a gyerekek arcán az örömet. 🙂

Egy 16 cm átmérőjű tortához:
22,5 dkg vaj
22,5 dkg liszt
22,5 dkg porcukor
1 teáskanál sütőpor
4 tojás

Töltelékhez:
2 csomag (300 gramm) színes drazsé (tojás drazsé)
25 dkg mascarpone
1 teáskanál vanília aroma
5 evőkanál porcukor
2 dl habtejszín

Burkolathoz:
fél kg nyújtható fondant
ételfesték

IMG_6912A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Két 16 cm átmérőjű formát vékonyan kikenünk vajjal.
A szobahőmérsékletű vajat a porcukorral kihabosítjuk.
Hozzákeverjük egyenként a tojásokat.
A sütőport elvegyítjük a liszttel, majd adagonként belekeverjük a lisztet a vajas alapba.
Sűrű, egynemű tésztát kapunk, amit egyenlően elosztunk a két formában és az előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük őket.
Tűpróbát érdemes végezni.
A tészta szépen megemelkedik nagyjából a duplájára.
Hagyjuk kihűlni, majd a formából kivéve mindkettőt 2 lapba vágjuk.
A piskóták aljaiból lesz a torta alja és teteje, a felső lapokból pedig a két középső tészta réteg.
A két felső lapnak a közepét egy 8-10 cm-es kerek kiszúróval kiszúrjuk.

IMG_6895IMG_6896A krémhez a szobahőmérsékletű mascarpone-t kikeverjük a porcukorral és vanília aromával, majd összeforgatjuk a keményre vert tejszínnel.

Tálcára tesszük az alsó lapot, megkenjük vékonyan krémmel, majd rá tesszük az egyik lyukas lapot. Megkenjük krémmel, rá megy a másik lyukas lap, vékonyan krém és belül az üreget körben szintén bevonjuk vékonyan krémmel.

IMG_6897Beleszórunk annyi színes drazsét, amennyivel tele lesz a lyuk és rátesszük a tortánk tetejét képező lapot.
IMG_6898Vékonyan körbekenjük a krémmel az egész tortát, majd ízlésünk szerinti színre festett fondanttal bevonjuk.
IMG_6899Ha nem szeretnénk a fondanttal bajlódni, a krémből készítsünk többet és kívülről is krémmel díszítsük a tortát.

Felvágva a cukorkák szépen kiömlenek a tortából.

IMG_6930 IMG_6942

Jó étvágyat és Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok mindenkinek! 🙂
Boldog nyuszit és aki várja, annak sok locsolót! 🙂
(Aszpikos tojás recept itt.)

IMG_3354

Print Friendly, PDF & Email