IMG_3353

Közeleg a húsvét és én évek óta szemeztem ezzel a tojással. A hidegtálak éke lehet, ha rászánjuk magunkat az elkészítésére. És miért ne tennénk? Mert nem annyira bonyolult, mint amennyire annak néz ki, vágjatok bele bátran, még bőven van idő.

Én most 3 próba tojást készítettem, de leírom 5 tojásra a hozzávalókat.

5 üres tojáshéj kimosva, szárítva
sonka apróra kockázva
kápia vagy kaliforniai paprika
petrezselyem levelek
kukorica
2 dl leszűrt húsleves
1 ek zselatin (por)
1/2 dl víz

IMG_3340

A tojásoknak az alján apró lyukat ütünk, azon keresztül kiengedjük a tartalmát és a héjat kimossuk, szárítjuk.
Ezután tojástartóba állítjuk a lyukakkal felfelé.
Felaprítunk minél több színes finomságot. Sonka, paprika, kukorica és tojásonként 1-1 nagyobb darab petrezselyem levél.

A levelet belehelyezzük óvatosan a tojásba.
Rászórjuk a sonkát, a kukoricát, majd a paprikával zárjuk a tojásokat.
Mindegyiket megtöltjük.
A zselatint a vízbe beáztatjuk, majd ha megduzzadt, a forró leszűrt húsleveshez adjuk és elkeverjük. Nem forraljuk, csak pár keveréssel felolvasztjuk.
Ezzel öntjük fel a tojásokat.

IMG_3342

Hűtőbe tesszük egy éjszakára, hogy megdermedjen a zselatin.
Másnap óvatosan feltörjük a tojásokat és kiszabadítjuk a szép kis tojásainkat.
Nekem picit zavaros lett. Ez a húsleves kocka miatt van. Ugyanis próbaképpen azzal készítettem el húsleves híján. De mivel működik húsvétra élesben levessel reprodukálom. 🙂
Frissen törjük fel a tojásokat, vagyis ne hagyjuk magukban feltörve állni, mert a zselatin ugyebár elkezd kiszáradni és az úgy valószínűleg már nem ugyanazt az élvezeti értéket hozza majd. 🙂

IMG_3358

Kövess minket a Facebookon is:

facerecept face

Print Friendly, PDF & Email