IMG_1889

Még tart a sütőtök szezon. Igaz a minap sikerült vennem egy már nem túl sok ízanyaggal megáldott példányt. :/

Azért a sütőtök vitaminokban gazdag, és ha sikerül jó minőséget vennünk, nagyon finom is. Sütve vagy éppen krémlevesnek, bejglibe vagy muffinba, bárhogyan jöhet! 🙂

Egy pitéhez:

2 lágyan felvert tojás
2 csésze sütőtök püré (megsütött, kihűtött, héj nélkül összetört sütőtök hús)
3/4 csésze cukor
fél teáskanál só
fél teáskanál gyömbér
egy teáskanál fahéj
1 és 2/3 csésze habtejszín (állati, 30%-os)

pite tészta (Pate Brisee, a krémek, piskóták alatt)

A tészta kivételével keverjük össze a hozzávalókat.
Egy pite formát kibélelünk a tésztával, a felesleget levágjuk körben.
Én elősütöttem pitesúlyokkal 15 percet.
Ezután ráöntjük a tökös keveréket, és 220 fokon 10 percig sütjük.
10 perc után a hőfokot 180 fokra mérsékeljük és még 45 percig sütjük a pitét.
hagyjuk teljesen kihűlni.

IMG_1892

Finom, finom, bár aki édesebben szereti szerintem nyugodtan tehet bele több cukrot.
Ti hogyan szeretitek leginkább a sütőtököt?

IMG_1894

Kövess a Facebookon is:

Facebook10819087_10205091309303484_722854533_nForrás: http://www.bien.hu/egeszseg-es-eletmod/szezonalis-finomsagok/sutotokos-pite/119025

Print Friendly, PDF & Email