A tejbegríz mindenki kedvence. Kivéve akié nem és én nemrég még ide soroltam magamat. De az ízlések változnak. Szerencsére. 🙂

Tejbegríz

Nemhogy nem szerettem, nem is tudtam sokáig elkészíteni. Pedig nem nagy kaland az elkészítése, mégis érdemes figyelni az arányokra, hogy ne legyen se túl híg, se többé összeálló.

1/2 liter tej
60 gr búzadara
40 gr cukor
1 csipet só
1 tk vanília aroma
kakaó vagy lekvár

A búzadarát és a cukrot összekeverjük, a tejet felforraljuk.
Mikor már elég meleg, beleszórjuk a cukrozott darát, vanília aromát és folyamatosan kevergetve addig főzzük, míg a dara megduzzad és besűrűsödik a papi.
Tányérkákba adagoljuk és a tetejét kakaóporral vagy lekvárral “díszítve” tálaljuk.

Finom, gyors, egyszerű.

Ilyen grízes krémmel készíthetünk gyümölcstortát is, nagyon nagyon finom és végre nem a snassz vaníliapudingos verziót kínáljuk a vendégeknek, vagy a családnak.

És ha már tejbegríz, van ugye a nagyon finom tejberizs is. Azt is készítsétek el, mennyei! 😀

Még több éhség csillapító finomságért, vagy finom desszertért lájkolj a Facebookon is!

Névtelen

Print Friendly, PDF & Email