IMG_8538A lasagnát mindenki szereti….gondolom.
Bár többnyire a hagyományosnak mondható, elterjedtebb bolognai lasagnát készítjük, olykor érdemes kipróbálni más verziókat is. Most pl. gombás lasagna készült, de a következő delikvens is megvan már: spenótos.
Mi nagyon szeretjük a lasagnát és tiszta mázli, hogy anno vettem a Lidl-ben ilyen lasagna lapokat és ott volt a szekrény legbelső sarkában…Egy ilyen mennyiségű akcióhoz nem is kell az egész doboz, úgyhogy maradt a következő verzióhoz is! 😉

Besamelhez:

5 dl tej
35 gr vaj
35 gr liszt

pár lasagna tésztalap
25 dkg csiperke gomba szeletelve
20 dkg trappista sajt kockázva
só, bors

A besamelt az itt leírtak szerint elkészítjük.
A gombát (ha konzerv) lecsepegtetjük, ha nem konzerv, megpucoljuk és feldaraboljuk.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra és egy jénay tál aljára teszünk egy keveset a besamelből.
Kicsit sózzuk, borsozzuk a szószt.
Erre fektetünk pár tészta lapot.
Majd ismét szósz, rá gomba, sajt, tészta, stb. a tetejére besamel kerüljön és azt szórjuk meg reszelt sajttal.
Ezt betoljuk a sütőbe és készre sütjük kb. 30 perc alatt.

Nem is macerás és nagyon finom! 🙂
Jó étvágyat!

Print Friendly, PDF & Email