Csúsztatott palacsintát először volt osztálytársaméknál ettem, amikor bébiszitteltem éppen két cukker holland gyereket.
Bár szerintem az porból volt, vagy nem tudom, mert sokkal, de sokkal habosabb volt, mint ez és jó sok porcukorral kaptuk és darabonként (hatalmas volt)…azért ez sem utolsó.
Egyetlen baj van vele: nagyon gyorsan elfogyott. 🙁
kb. 3/4 bögre liszt
4 tojás
1 csipet só
1 bögre tej
vaníliás cukor
A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
A tojások sárgájához hozzákeverjük a a sót, a lisztet, apránként a tejet.
Hozzáforgatjuk a tésztához óvatosan a tojások fehérjét.
Olajozott palacsintasütőben a szokott módon kisütjük a palacsintákat, de csak az egyik felület. Mikor az alja már halvány barnás, a teteje pedig megszilárdul, kitesszük egy tányérra és megszórjuk jó alaposan vaníliás (por)cukorral.
Az utolsó palacsintával úgy fedjük be az egész halmot, hogy a sült része kerüljön felülre.
Nagyon finom, csak nagyon kevés! 🙁
Még több palacsinta recept a blogon:
Csatlakozzatok hozzám a Facebookon is! Sok-sok finomságról kaphattok ott elsőként értesítést! 🙂