Akár serpenyőben kevés vajon, akár sütőben sütve.
Egyszer a Facebookon kérdeztek rá egy kép kapcsán, hogy hogy a fenébe lesz ilyen a tepsis krumplim.
Konkrétan kívül ropogós, belül pedig finom puha. Merthogy még a képen is látszott. 🙂
(Menet közben megtaláltam a képet.)
Ahogy én készítem:
A krumplit megpucolom, megmosom, majd cikkekre vágva sós vízben félig (vagy picit tovább) megfőzöm.
Azután megy sütőpapírral bélelt tepsire, meglocsolom olívaolajjal vagy olvasztott vajjal és jó forró sütőben sütöm. Olyan 220-230 fokon. Néha átkeverem, hogy azért a javát érje az olaj.
Amikor megpuhult teljesen, grillre állítom és megpirítom.
Oda kell rá figyelni, ezt nem szabad otthagyni, mert könnyen megég, viszont cserébe nagyon finom lesz! 😉
Nem egy nagy cucc, de sokan pl. nem főzik meg előtte a krumplit. Szerintem így a jó.
Aztán persze sózhatjuk és borsozhatjuk, vagy fűszerezhetjük sütés előtt, én natúr szeretem, majd aztán sütés végeztével sózom amennyire szeretnénk. (Mert a párom eléggé sósan eszi, mi pedig nem.)
Grillserpenyőben ugyanígy, csak vajat hevítek, beleteszem a megfőzz krumpli darabokat és kérget sütök rá. Nagyon finom! 🙂
Egyéb köretek a blogon: