IMG_9716
A tv-ben láttam és azonnal ki kellett próbálnom! Az ilyen összehajigáljuk a süti nagyon bejön. Leteszteltem én is: működik és MENNYEI!

Már 1-2-3 napja szerettem volna elkészíteni, de csak feketeribizlim volt itthon és cseresznyém….én pedig eperrel szerettem volna. Aztán tegnap a párom hazaállított 1 kg nagyon finom, édes eperrel, már kevertem is.
Maga a recept sem bonyolult.
Csészével mérünk, ami 240 ml-es.

6 dkg vaj
1 csésze liszt
3/4 csésze cukor
3/4 csésze tej
2 tk sütőpor
kb. 20 dkg eper, vagy egyéb bogyós vagy nem bogyós gyümölcs. (alma, szeder, málna, áfonya, barack, stb.)

A vajat egy pitetálba kockázunk, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk.

IMG_9712

Ott hagyjuk megolvadni, közben az epret megtisztítjuk és leitatjuk róla a vizet. A nagyobb szemeket elfelezzük, a kisebbeket egészben is hagyhatjuk.
A “tésztáját” is pikk-pakk összekeverhetjük.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, cukorral, keverhetünk hozzá kis vanília aromát vagy magot és a tejet belecsurgatva egy fakanállal simává keverjük.
Kivesszük a tálat a sütőből, ráöntjük a tésztát – nem kell elkeverni a vajjal -, megszórjuk a gyümölccsel. De dolgozhatunk fordítva is, hogy először a gyümölcs, aztán a tészta.
Ezt az egészet betoljuk vissza 180-190 fokra a sütőbe és kb. 45-50 percen át sütjük. Addig, míg szép színt kap a teteje.

IMG_9713

Érdemes sütéskor vagy egy tepsire tenni magát a formát vagy alá tolni egyet, mert sütéskor a tészta ahogy megemelkedik, az eper levet ereszt, elképzelhető, hogy egy kevés kicsurog a tálból és képes nagyon büdösen leégni a sütő aljára. 🙂 (Tapasztalat!) 😉

IMG_9714

Megpróbáljuk megvárni, míg kihűl, de nem feltétlenül baj, hogy fújva igyekszünk hűteni rajta. Melegebben és hidegen is nagyon finom!

IMG_9718

Nemhogy tényleg nagyon egyszerű, nagyon nagyon finom! Nem viccelek! Sajnos azt az 50 perc sütést ki kell bekkelni, de azt leszámítva nagyon gyorsan el is készül.

IMG_9720

Ha ízlett ez az epres finomság csatlakozz hozzám a Facebookon is! 🙂

facebook kép

Print Friendly, PDF & Email