Mert a csokit mindenki szereti, a keksz szintén kelendő, hát még ha amerikai…
Ezeknek a jó tenyérnyi kekszeknek ha nem figyelsz már csak a morzsáit találod a kekszes bödönben, olyan gyorsan elfogy! 🙂
Amerikai csokis keksz

 

Nagyon régóta sütöm ezt a receptet, imádjuk. Eddig kicsi kekszeket sütöttem, de most úgy gondoltam tenyérnyi kekszeket sütök és tök jók lettek. 🙂
Rendhagyó módon jön a recept (1 adagra):
IMG_9702

Sütőpapírt természetesen használjatok. Ha készítitek a halmocskákat tartsátok szem előtt, hogy terülni fognak. Ekkora kekszeknél kb. 5 cm átmérőjű, nagyjából másfél cm magas kerek halmokat készítettem, egymástól jó távolságra. Ilyen nagyra terültek. 🙂
És még valami, általában a mogyorót kihagyom, tehát 20 dkg csokicseppet keverek bele, de természetesen készítheted mogyoróval, dióval, sőt mandulával is.
A 10-12 perces sütési idő kis kekszeknél van, itt szánjatok rá 15-20 percet, hogy átsüljenek, de majd látjátok, mikor is van készen.

IMG_9580

6 db fért egy tepsire.
Kisülve, kihűlve dobozolva és lezárva jópár napig eláll. Hiszen keksz.

Amerikai csokis keksz

A gyerekek is nagyon szeretik, de a felnőttek is gyorsan rákattannak.

Egy kis segítség csokicsepp beszerzéshez: nálunk lehetett kapni biopatikában. Elég drága volt, de azóta hallottam infót, hogy (nem reklám,de) a Pennyben lehet kapni dobozosat.

Amerikai csokis keksz
Amerikai csokis keksz

A kis guszták! 🙂

IMG_9587

 

Ha tetszettek a kekszek, csatlakozz hozzám a Facebookon is.

Névtelen

Ezt a finomságot is kóstolhattátok nálam a Restaurant Day-en! 🙂

Print Friendly, PDF & Email