IMG_6450Sima csokoládé tortának indult az egész, végül picit tuningoltam rajta.

A piskóta kakaós, de van benne egy leheletnyi málnás, mézes Pödör balzsamecet, ami kissé pikánsabbá teszi.
A krém a már jól bevált csokoládé krém.

A torta betöltve a következőképpen nézett ki: piskóta, csokoládé krém, rumos meggy (házi) lecsepegtetve, piskóta, vékony réteg csoki, egy réteg kinyújtott hamis marcipán, vékony réteg csoki krém, piskóta, csoki krém, rumos meggy, piskóta.

Tanácsként mondom: a torta betöltése a legkönnyebb úgy, ha a tortatálra (amin a tortát felszolgáljuk) ráhelyezzük az első lap piskótát – ilyenkor én szoktam alá kenni középre egy kis krémet, hogy tutira ne engedje a tortát elmozdulni – máris köré tesszük a tortaformánk karimáját. Így könnyedén egyenletesen tudjuk krémmel tölteni. Így felépítjük az egészet az utolsó lapig és karimástul dermesztjük kicsit a hűtőben, majd késsel körbevágva leemeljük a gyűrűt. Ilyenkor látni, hogy vízszintes lett-e a torta teteje, stb. Sokkal könnyebb így tölteni, mintha csak natúr kennénk a lapokat.

Ezután kívülről is bevontam csokikrémmel, kicsit dermesztettem, majd burkoltam fondanttal.

Sajnos nem kaptam igazán finomra darált porcukrot (Sweet Family – ezt ajánlom az igazán selymes fondant készítéshez), ezért a cukormáz kissé darabos volt (olyan volt a porcukor, mintha házilag daráltam volna). Ezt leszámítva nagyon szépen be lehetett vele burkolni a tortát.

Szerkesztett ostyakép került a tetejére és bár nem pöndörödött az ostya széle, azért lesúlyoztam némi színezett hamis marcipán kaviccsal. 🙂

Az ostyaképen természetesen a kért minta volt, rászerkesztve az ünnepelt neve és életkora.

A torta köré eredetileg szalagot szerettem volna, de végül a kívánt színben már nem volt elég hosszú szalagom itthon, ezért oda is marcipán golyókat tettem.

Biztos nagyon jól fog kinézni felvágva! 🙂 Vagy nézett ki……..mert szerintem már megették! 😀

IMG_6446

További képeket a Facebookon a Születésnapi (Gru) torta albumban találsz.

Print Friendly, PDF & Email