IMG_0927

Mily meglepő ismét Barca…ezt most öcsém egyik haverja kérte, hogy készítsem el öcsémnek. Igazából ő akarta a címert, de megegyeztünk, hogy adja ő a focit, mert én tavaly készítettem azt neki és elég hülyén nézne ki ismét…Gondoltam foci lesz egy címerrel. Még tavaly direkt emiatt vettem egy habüstöt, na abban készül a focihoz a piskóta.
Csokikrémmel készült, elég kicsike torta, mer csak 6 szeletes kellett. 🙂
Szóval eredetileg az első két burkolás alkalmával még fekete-fehér lett volna, de mivel megcsúszott mindig a borítás és elég undorítóan nézett ki, hogy a krém nem bírta megtartani, így végül beszíneztem az anyagot, mert már címert nem lett volna erőm készíteni, de mégis kellett kicsit emlékeztessen azért a focicsapatra. 🙂
Egyszer teljes egészében leburkoltam a félgömböt. Aztán kivagdostam a sablonom alapján az 5 és 6 szögeket, majd elkezdtem bevizezve az első burkolatra felragasztani. Ilyennél fentről haladunk lefelé. Az első a legfelső 5szög lerakása.
Nagy szerencsémre két nappal a torta készítése előtt jött meg az eszközöm Hong Kongból, amivel a varratot tudom reprodukálni a “bőrre”, ennek nagyon örültem.

Alulra úgy jön ki, hogy félbe kell vágni a 6szöget, de nagyon szépen be lehet burkolni a félgömböt, végülis nem is macerás, csak rendesen be kell hűteni előtte és nem szabad sokat tökölni. 🙂
Az erőmből mindezek után már csak egy FCB feliratra futotta a tetejére – amit filccel írtam rá (tudooood: Football Club Barcelona )-  és egy csipszarnyi méretű kis logóra.

Ki’csávó szája tátva maradt, ami nagyon jól esett. És sokaknak tetszett, mert végre nem a hagyományos fekete-fehér színben pompázik egy focilabda torta. 🙂 És igen, nekem is jobban tetszik így!

További képeket a Facebookon a Foci torta Barca színekben című albumban találsz.
Print Friendly, PDF & Email